Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسلمانان جهان با گذر از ماه مبارک رمضان و ورود به ماه شوال یکی از بزرگ‌ترین و مهم‌ترین اعیادشان را جشن می‌گیرند این عید که با نام عید فطر شناخته می‌شود، در همه کشور‌های مسلمان جهان مهم است و همه مسلمانان تلاش می‌کنند که در این روز علاوه بر نماز روز عید فطر، آداب و سنن خاصی را برگزار کنند. ما در این گزارش تلاش می‌کنیم که شما را بیش از پیش با آداب و سنن خاص عید فطر در کشور‌های مختلف جهان آشنا کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آداب و رسوم عید فطر در ایران

ایران نیز عید فطر را دو روز تعطیل اعلام کرده است و هریک از شهرهای ایران آداب خاصی را برای این عید در نظر گرفته‌اند امام مهم ترین کاری که در این روز انجام می‌دهند، خواندن نماز عیدفطر، کمک به ایتام، نذری دادن، پرداخت زکات فطریه و زیارت اهل قبور است.

در این روز، روزه حرام است و این روز نماز مخصوصی دارد که اکثر مسلمانان نماز عید فطر را به جماعت می خوانند.

آداب و رسوم عید فطر در عراق

عید فطر در عراق با همراهی همه اعضای خانواده در پخت یک نوع شیرینی همراه می‌شود. خانواده‌های عراقی به مناسبت فرارسیدن عید فطر به صورت دسته‌جمعی در پختن شیرینی کلیجه مشارکت می‌کنند.

مردم جنوب بصره در روز عید فطر در کوچه‌ها و محله‌های خود جمع می‌شوند و غذای المطبک را در کنار یکدیگر می‌خورند. آن‌ها این کار را با هدف ایجاد مهر و محبت انجام می‌دهند.

عراقی‌ها به مناسبت فرارسیدن عید فطر ۳ روز تعطیل هستند.

آداب و رسوم عید فطر در عربستان، کویت و قطر

خوردن غذای المطبک به مناسبت فرارسیدن عید فطر در میان آداب و رسوم مردم کشور‌های عربستان و کویت نیز دیده می‌شود. مردم عربستان در صبح روز عید فطر قهوه، چای، انواع آبمیوه‌ها و خرما‌ها و مردم مکه بعد از عید فطر شیرینی المنار را می‌خورند.

کشور عربستان به مناسبت فرارسیدن عید فطر ۲۳ روز تعطیل است و به نوعی رکورددار تعداد روز‌های تعطیلی عید فطر محسوب می شود.

کشور قطر با ۱۱ روز تعطیل از نظر تعداد روز‌های تعطیل عید فطر در مقام دوم قرار گرفته است. مردم کشور قطر در روز عید فطر گرد هم می‌آیند و برای یکدیگر آرزو می‌کنند. آن‌ها در این روز تلاش می‌کنند که خانواده‌ها و دوستان را دور یک سفره جمع کنند.

نوبتی هم که باشد، نوبت به مرور آداب و رسوم مردم کویت در روز عید فطر می رسد. مردم کویت هفت شبانه روز را به مناسبت فرارسیدن عید فطر جشن می‌گیرند. آن‌ها به مناسبت فرارسیدن عید سعید فطر ۹ روز تعطیل هستند.

مردم کویت در تعطیلاتی که به مناسبت عید فطر دارند، مغازه‌های خود را با پرچم‌های مخصوص تزئین می‌کنند. آن‌ها در این روز‌ها به دیدن دوستان و اقوام می‌روند.

آداب و رسوم عید فطر در سوریه

کشور سوریه همچون امارات و عمان از لحاظ تعداد روز‌های تعطیل به مناسبت فرارسیدن عید فطر، با کویت هم‌طراز است. مردم سوریه در روز عید فطر اهل قبور را زیارت می‌کنند و بر سر مزار اموات خود، قرآن تلاوت می‌کنند. آن‌ها در این روز دور یک سفره جمع می‌شوند و شیرینی‌هایی همچون المزالیقات، الملیحی، قطایف و فطایر را می‌خورند.

آداب و رسوم عید فطر در امارات

اهالی کشور امارات نیز در روز عید فطر به همراه اعضای خانواده، دوستان و دیگر مسلمانان به درگاه خداوند شکرگذاری می‌کنند. آن‌ها در این روز علاوه بر خوردن شیرینی، بازی‌های دسته‌جمعی هم انجام می‌دهند.

مردم کشور امارات داستان‌سرایی را به عنوان یکی از رسوم ویژه روز عید فطر انجام می‌دهند و در این روز با استفاده از حنا دستهایشان را نقاشی می‌کنند.

در‌های کاخ پادشاه یا امیر عمان در روز عید فطر به روی مردم باز می‌شود؛ مردم عمان در روز عید فطر مراسم روبوسی را براساس سنت خاص خودشان انجام می‌دهند.

آداب و رسوم عید فطر در مالزی، اردن و فلسطین

کشور مالزی به مناسبت فرارسیدن عید فطر ۷ روز تعطیل است. مردم این کشور در روز عید فطر، سنت سفره‌باز را اجرا می‌کنند. سنت سفره‌باز به معنای باز بودن در خانه به روی میهمانان است و مسئولان کشور نیز از اجرای آن مستثنی نیستند.

کشور‌های اردن و فلسطیل با ۶ روز تعطیلی عید فطر، در رتبه پنجم کشور‌های اسلامی از لحاظ تعداد روز‌های تعطیل به مناسبت فرارسیدن عید فطر قرار گرفته اند. مردم اردن در روز عید فطر به دیدار دوستان و اقوام می‌روند و اهل قبور را زیارت می‌کنند. مردم فلسطین نیز در روز عید فطر بر سر مزار اموات و شهدای خود می‌روند و برایشان قرآن تلاوت می‌کنند.

آداب و رسوم عید فطر در مصر، بحرین، سودان و اندونزی

در رتبه ششم جدول تعداد تعطیلات عید فطر در کشور‌های اسلامی، به کشور‌های مصر، بحرین، سودان و اندونزی می رسیم که ۵ روز را به مناسبت فرارسیدن عید سعید فطر تعطیل کرده‌اند. مردم مصر در روز عید فطر مسابقات ورزشی از جمله اسب دوانی را برگزار می‌کنند. مردم سودان نیز به همین مناسبت شیرینی‌های محلی را می‌پزند و بعد از نماز عید به مساجد برده و به افراد کهنسال و کودکان تعارف می‌کنند.

با مرور آداب و رسوم مردم اندونزی به مناسبت فرارسیدن عید فطر متوجه می‌شویم که آن‌ها در روز عید فطر مراسمی به نام حلال به حلال را با هدف ترویج صلح و آشتی در جامعه برگزار می‌کنند و به آشنایانشان کارت تبریک می‌دهند.

کشور‌های عراق، ترکیه، غنا، افغانستان و پاکستان با ۳ روز تعطیل در رتبه هفتم کشور‌های اسلامی از لحاظ تعطیلات عید سعید فطر قرار گرفته اند. مردم کشور ترکیه در روز عید فطر شیرینی و آبنبات زیادی را مصرف می‌کنند و به همین دلیل عید فطر را با نام عید شکر هم می‌شناسند. مردم پاکستان نیز در روز عید فطر از بزرگان فامیل عیدی می‌گیرند و غذای خوش‌طعمی به نام خرمای شیرین شده را می‌خورند.

انتهای پیام/

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: کشورهای اسلامی عید فطر 98 آداب عید فطر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۵۵۹۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موفقیت کمپین تحریم اسرائیل در کشورهای اسلامی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، در سایه تداوم تجاوز وحشیانه رژیم صهیونیستی به نوار غزه و فراخوان‌های متعدد جهت تحریم این رژیم در سطوح مختلف برای حمایت از مردم فلسطین، کمپین تحریم محصولات شرکت‌ها و برندهای حامی اسرائیل مانند استارباکس، مک دونالد ، کی اف سی، کارفور و سایر شرکت‌های مربوطه در حال شتاب گرفتن بوده و این کمپین توانسته موفقیت‌های بسیاری در کشورهای مختلف جهان به ویژه کشورهای عربی و اسلامی به دست بیاورد. تحریم رژیم صهیونیستی در کشورهای مختلف در حال حاضر تبدیل به یک فرهنگ عامه پسند برای ابراز مخالفت با اشغالگری و محکومیت تجاوزات رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه در نقاط مختلف جهان شده است.

کمپین تحریم اسرائیل در اردن

در همین زمینه در اردن شعبه‌های شرکت کارفور که در این کشور فعال بود، تعطیل شده است. همچنین استار باکس یکی از شعبه‌های خود در امان، پایتخت اردن را تعطیل کرد. کمپین‌های تحریم اسرائیل بسیاری از برندهای آمریکایی و غربی را مجبور به کاهش تولید و کاهش ساعات کاری و نیز اخراج بسیاری از کارکنان خود کرده است.

همچنین در شهرهای مختلف اردن، رستوران‌ها و کافه‌های معروف مانند مک دونالد، کی اف سی، برگر کینگ و پیتزا هات تقریباً خالی شده و هیچکس برای خوردن غذا به آنجا نمی‌رود و این در حالی است که قبل از آغاز کمپین تحریم اسرائیل این کافه‌ها و رستوران‌ها در اردن بسیار شلوغ بودند.

علاوه بر آن کالاها و محصولات برندهای معروفی که قبلاً محبوب بودند همچون پپسی و کوکاکولا و نستله در فروشگاه‌های شهرهای اردن انباشته شده‌اند و کسی آنها را نمی‌خرد.

شروق طومار یکی از فعالان رسانه‌ای در کمپین تحریم اسرائیل می‌گوید که موفقیت کمپین‌های تحریم رژیم صهیونیستی در اردن بی‌سابقه است؛ زیرا مردم اردن به شدت از تجاوزات وحشیانه اسرائیل به نوار غزه خشمگین هستند و جنبش بزرگی در محکومیت این تجاوزات به راه انداخته‌اند. بر همین اساس شهروندان اردنی به هیچ وجه به سمت خرید محصولات برندهای حامی رژیم صهیونیستی نمی‌روند؛ حتی اگر جایگزینی برای این محصولات وجود نداشته باشد. ما می‌بینیم که حتی کودکان هم به این کمپین پیوسته‌اند و این یک موضوع کاملاً بی‌سابقه است.

وی تاکید کرد که کمپین تحریم رژیم صهیونیستی علاوه بر حمایت از مردم فلسطین تاثیر قابل توجه و روشنی بر حمایت از محصولات و کالاهای ملی اردن داشت و بسیاری از شرکت‌های داخلی می‌توانند نیازهای بازار را تامین کنند و همچنین شهروندان اردنی متوجه شدند که کالاهای خارجی نسبت به کالاهای داخلی برتری ندارند و باید از محصولات ملی حمایت کرد.

احمد عوض مدیر مرکز مطالعات اقتصادی در امان پایتخت اردن در این زمینه گفت: برخی قصد دارند بگویند تحریم شرکت‌های خارجی حامی رژیم صهیونیستی موجب بیکار شدن شمار زیادی از کارگران اردنی می‌شود و برخی درباره بیکار شدن حدود ۱۵ هزار نفر صحبت می‌کنند، اما من به عنوان یک ناظر مستقل می‌توانم تایید کنم که این اعداد بسیار اغراق آمیز است و بعد از گذشت هفت ماه از کمپین تحریم اسرائیل، کسانی که از مشاغل خود در شرکت‌های خارجی اخراج شده‌اند، جذب بازارهای داخلی و شرکت‌ها و موسسات ملی گشته‌اند که از این تحریم سود بردند و فروش خود را افزایش دادند.

تحریم رژیم صهیونیستی در جهان عرب

درخصوص مصر نیز باید گفت که خبرگزاری رویترز به نقل از یک منبع مدیریتی در شرکت مک دونالد اعلام کرد که فروش این شرکت در اکتبر و نوامبر گذشته ۷۰ درصد کاهش داشته است.

همچنین در کشور مغرب نیز فرهنگ تحریم رژیم صهیونیستی در میان اقشار وسیعی از مردم که همدردی خود را با مردم فلسطین ابراز و تجاوز رژیم اشغالگر به نوار غزه را محکوم می‌کنند، به خوبی خود را نشان داده و موجب شده شعبه‌های برندهای بین‌المللی حامی اسرائیل در مغرب تحریم شوند.

در کویت نیز خانواده‌ها و شهروندان این کشور و همچنین مقیمان خارجی از خرید محصول از شرکت‌های حامی رژیم صهیونیستی اجتناب می‌کنند و به دنبال جایگزین‌هایی در بازار محلی کویت هستند و بر همین اساس میزان فروش این شرکت‌ها به شدت کاهش یافته است.

تحریم صهیونیست‌ها در مالزی و اندونزی

اما علاوه بر کشورهای عربی بسیاری از کشورهای جهان نیز به کمپین تحریم رژیم صهیونیستی پیوسته‌اند. در همین زمینه در کشور مالزی ۱۰۸ شعبه از رستوران‌های کی آف سی تعطیل شدند. همچنین شعبه‌های پیتزاهات، استارباکس و مک دونالد نیز به صورت موقت بسته شدند و در حال حاضر هیچ جدول زمانی برای بازگشایی آنها وجود ندارد.

از سوی دیگر، فایننشنال تایمز گزارش داد که شرکت جنرال آتلانتیک و سی وی سی کاپیتال پارتنرز فروش سهام چند میلیون دلاری شرکت‌هایی را که برندهای فست فود آمریکایی در مالزی و اندونزی را اداره می‌کنند به دلیل اعتراضات و تحریم‌ها علیه اسرائیل، متوقف کرده‌اند.

مردم در کشورهای اندونزی و مالزی که اغلب مسلمان هستند از زمان شروع تجاوزات رژیم صهیونیستی به نوار غزه در اکتبر ۲۰۲۳ از خرید محصولات با برندهای آمریکایی اجتناب و برندهایی از جمله استار باکس و کی اف سی و پیتزاهات را به دلیل حمایت واشنگتن از جنایت‌های رژیم صهیونیستی تحریم کرده اند.

همچنین در ترکیه، پارلمان این کشور محصولات کوکاکولا و نستله را از رستوران‌های خود حذف کرد و یک منبع پارلمانی در ترکیه خشم عمومی مردم این کشور علیه این دو برند را نشان داد.

جالب توجه است که در راستای رونق کمپین جهانی برای تحریم رژیم صهیونیستی در ترکیه یک اپلیکیشن کاربردی برای حمایت از فلسطین ایجاد شده که به مردم برای مشارکت در کمپین تحریم شرکت‌های حامی اسرائیل کمک می کند. این اپلیکیشن توسط یک دانشجوی فلسطینی به نام احمد پاپاش در ماه نوامبر تحت عنوان «نه متشکرم» راه‌اندازی شده و به صورت رایگان در اختیار کاربران قرار می‌گیرد. در عرض یک ماه ۱۰۰ هزار کاربر، این اپلیکیشن را نصب کردند.

کد خبر 6097312

دیگر خبرها

  • تغییر تعطیلی آخر هفته از پنج‌شنبه به شنبه و تاثیر آن در آموزش
  • «هلال» و دنیایی که از خرده فرهنگ می‌سازد
  • تعطیلی پنجشنبه‌ها مراودات اقتصادی را به سه روز کاهش می‌دهد
  • موفقیت کمپین تحریم اسرائیل در کشورهای اسلامی
  • ماجرای یک مناسبت جدید و مهم در تقویم عربستان
  • تمایل عربستان برای برقراری عمره پس از حج تمتع
  • طرحی برای اخذ مالیات از دلالی‌های مخرب در بازارهای مختلف
  • کتاب «ادب زندگی» منتشر شد
  • طرح توهمی نتانیاهو برای غزه بعد از قتل عام فلسطینی‌ها
  • کتاب «ادب زندگی» روانه بازار نشر شد